Tsjaa.... en toen was er corona.

Wat brengt het toch veel te weeg bij iedereen. En wat pijnlijk om te zien dat de polarisatie in de maatschappij er door toeneemt.

Bij BeeO-Kracht zorgen we met elkaar, voor elkaar.

We hebben de toonbank breder gemaakt, zodat er minstens anderhalve meter tussen ons en de klanten is bij het afrekenen. Ook spreken we elkaar soms aan als iemand vergeet de onderlinge afstand in acht te nemen. Daarbij hebben we de voordeur praktisch altijd openstaan, we houden altijd al van de frisse lucht en het contact met buiten. Het is mooi om te zien hoe de meeste mensen rekening met elkaar houden. 

Wij zijn geen voorstanders van de mondmaskerplicht en denken zelfs dat ze (ernstige)gezondheidsschade kunnen toebrengen.  Omdat wij lichamelijk en mentaal/psychisch sterk ontregeld raken maken wij sinds kort gebruik van de regeling 'uitzondering mondkapjes'. Klanten die om wat voor reden dan ook geen mondmasker kunnen dragen zijn bij ons welkom. Als je geen medische reden hebt en er loopt een boa binnen is de boete wel voor jezelf. Onderstaand een uitgebreide uitleg over onze bezwaren tegen de mondmaskers. Hierover zijn we ook in gesprek geweest met de jurist van de gemeente Nuenen en de  burgemeester.

 

Ik, Hannie zie de verplichte mondmaskers vanaf het begin als een opmaat naar verplichte vaccinatie en andere overheidsmaatregelen dit lijkt nu inderdaad wel heel dichtbij te komen...
Dit is een van de redenen waarom ik me zo tegen de mondmaskers verzet.

Met verbazing en verbijstering zie ik hoe een vrij land als Nederland in razend tempo, gevoed door angst, heel veel verworven vrijheden inlevert, dit baart me zeer ernstige zorgen. Ik ben bang voor het verliezen van onze vrijheid van meningsuiting, voor het verliezen van onze democratie. Terwijl 98% van de bevolking niet of nauwelijks klachten krijgt van corona, nog steeds volgens de informatie van onze eigen overheid(!), worden straks ook al onze gezonde kinderen gevaccineerd.
Zónder dat met zekerheid te zeggen is wat de effecten van de vaccinaties op de lange termijn zijn, de toegepaste methode is namelijk nieuw. Ik vind het onbegrijpelijk en lig er wakker van. Ik snap wérkelijk niet dat iedereen die meewerkt aan de indirecte verplichte vaccinatie, dat met zijn of haar geweten kan verantwoorden. Juist omdat nog niemand de uitwerking van de vaccins op langere termijn kan weten. Wat zeker is, dat als het er eenmaal inzit en het gaat na een aantal maanden of jaren mis, het er niet meer uit kan. En daarvoor zijn veel artsen, die niet in de reguliere media komen bang. Gelukkig komen deze berichten langzaam meer door.

Ik heb veel respect voor alle mensen die zich (durven) uit te spreken, ondanks de tegenstand die dat opwekt. Zoals voor de huisarts Rob Elens, die ondanks alle tegenstand zijn taak om zijn patiënten goed voor te lichten, serieus neemt. Maar ook voor Dave Veneman een collega ondernemer uit Nuenen. (van cateringsbedrijf: "de keuken van Elise"). Ik heb hem onlangs leren kennen als een van de meest pure en integere mensen die ik ken, ondanks alles wat er over hem gezegd wordt, hij spreekt vanuit zijn hart.

Veel mensen hebben ons geadviseerd ons meer gedeisd te houden, uit angst dat onze openlijke overwegingen de winkel geen goed zouden doen. Ondanks de goed bedoelde adviezen vind ik het toch belangrijk om me te laten horen. En onverwacht maar wat wel héél fijn is, het gaat heel goed met de winkel, het wordt zelfs steeds drukker!

 

Graag deel ik  mijn VERWONDERING omtrent de vrije meningsuiting en het mondkapje met je.

In het begin van de corona-crisis werd door meneer Rutte en de Jonge aanhoudend gezegd dat niet medische mondkapjes niet werken. Ik kon dat toen niet geloven en ben daarom gaan uitzoeken wat er over geschreven is. Het leek mij, tot ik mij daar zelf in verdiepte, logisch dat ze wel zouden werken. Later ben ik door alles wat ik er over gelezen heb, overtuigd geraakt dat meneer Rutte en de Jonge toch gelijk hadden.

Uiteindelijk is mijn voornaamste bron; Ellanie de Bruijne, deskundige infectie-preventie van het Amsterdam UMC. Ze geeft les over het juiste gebruik van mondkapjes. Zij geeft aan dat het artsen en verpleegkundigen, bijna niet goed te leren is en dat dat voor de gewone burger helemaal niet te doen is. Zij zegt: "Bij juist gebruik, de juiste draagduur én de juiste mondkapjes kúnnen ze werken. Maar bij verkeerd gebruik vergroot je met een mondkapje juist de kans op besmetting." Dat risico zit er vooral in dat mensen heel veel met hun handen aan het mondkapje zitten: ze doen het tijdelijk onder hun kin of zetten het steeds op en af. "Dat doen ze met niet-schoon gemaakte handen, waarmee ze bijvoorbeeld net een deurklink hebben aangeraakt."https://www.rtlnieuws.nl/.../mondkapjes-wel-niet...

 

En dit is precies wat ik zie gebeuren en wat niet te voorkomen is. Áls een mondkapje het coronavirus tegen houdt (de meningen van deskundigen zijn hierover verdeeld), dan is er dus een kans dat het coronavirus in het gebruikte mondkapjes zit. Overal zie je mensen het mondkapje uit hun jaszak vissen, opzetten en daarna van alles aanraken… Er is bijna niemand te vinden die de richtlijnen van het RIVM omtrent de mondkapjes opvolgt. Met alle kwalijke gevolgen, grotere kans op verspreiding van het corona-virus, van dien. https://www.rijksoverheid.nl/.../instructies-mondkapje...

 

Wat mij verwondert en verbaast is dat in het begin van de coronacrisis bijna iedereen dacht dat mondkapjes in Nederland nooit verplicht zouden kunnen worden en dat dat nu toch een feit is. Dit ondanks het feit dat het RIVM en de WHO maanden lang aangegeven hebben dat mondkapjes niet werken bij het bestrijden van het coronavirus. Ook onze burgemeester beroept zich bij handhaving alleen op ‘de wet’ en heeft geen onderzoeken gezien die het tegendeel bewijzen.* Jaap van Dissel zegt op 1 april 2020: “Over niet-medische mondkapjes is het RIVM heel duidelijk: Als u een mondkapje op zou doen dan zou dat geen bescherming bieden, dat hebben we steeds gezegd en dat is nog steeds het standpunt". https://nos.nl/.../2350488-hoe-iets-wat-geen-bescherming...

 

* Minister de Jonge zegt op 3 april: “een niet-medisch mondkapje voegt niets toe, werkt niet, laten we dat nu niet doen. Het biedt alleen schijnveiligheid, we baseren ons op onze deskundigen en die staan in verbinding met de WHO”.https://www.gids.tv/.../hugo-de-jonge-vindt-verplichten...Ik zie om mij heen polarisatie door verschillende meningen, steeds meer toenemen en dat baart mij zorgen. Mensen zoals ik, die zich over het bovenstaande serieus zorgen maken, worden als snel in de hoek van corona-ontkenner, complotdenker of nog erger als asociaal weggezet. Weet u dat er een groep van meer dan 1000, alleen al Nederlandse artsen zich uitspreken tegen de huidige corona maatregelen, waaronder de mondkapjesplicht? Zij beroepen zich op vele wereldwijde onderzoeken (met bron vermelding). Ik hoor hier nauwelijks iets over op het journaal of in kranten, ook dit baart mij zorgen. https://artsencollectief.nl/mondkapjes/

*22-02-2021 zegt het RIVM nog steeds het volgende:  Eerder werd berekend dat een buitenproportioneel aantal mensen in openbare ruimte een mondkapje moest dragen om één besmetting te voorkomen. Inmiddels is het aantal besmettelijke mensen in Nederland echter zodanig toegenomen, dat deze verhouding kleiner is geworden. Op korte termijn zal ook niet met zekerheid gezegd kunnen worden of niet-medische mondkapjes wel of geen meerwaarde hebben.
https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/mondkapjes

 

Geschreven door Hannie van de Wetering